In acest ghid ne-am propus sa va informam cu privire la pasii care trebuie facuti de catre personalul tehnic de specialitate care isi obtine atestatul eliberat de ISCIR. Pe masura ce vor aparea prescriptiile noi editia 2009 ( sau 2010 ) ne vom axa pe cazuri practice cu ajutorul dumneavoastra.

 

Pentru inceput avem urmatoarele:

 

1.Personalul tehnic de specialitate numit prin decizie conform PT CR8-2009 col ISCIR trebuie sa urmeze cursurile unei scoli de formare profesionale,scoli pe care le-am pus pe acest site;

 

2.Dupa obtinerea adeverintei de la scoala respectiva,aceasta  se va depune la ISCIR de care apartine in vederea examinarii;

 

3. Examenul propiu-zis se va sustine la  inspectiile teritoriale de care apartineti si consta in proba scrisa din toate prescriptiile col ISCIR,nota minima de promovare sau punctajul va fi 12 din 14.

 

OBS: Sa nu creada cineva daca firma la care lucreaza se autorizeaza pe o prescriptie va da examenul sa zicem de RSL doar pe prescriptia respectiva. Nu se da pentru ca scolarizarea personalului se face din toate prescriptiille. Va uram succes.

 

4.In caz de promovare se va obtine atestatul respectiv cu o valabilitate de 2 ani.In caz de nepromovare se reprogrameaza examenul.

 

5. Dupa obtinerea atestatului eliberat de ISCIR acesta se va depune in copie la dosarul de autorizare a firmei pe domeniul respectiv conform metodologiei din PT CR4-2009 col ISCIR.

 

6.Daca documentatia este completa( aceasta se stabileste numai de inspectorul ISCIR conform PT CR4-2009 col ISCIR) se va trece la etapa urmatoare.

 

7.Auditul – care va face de inspectorul ISCIR pe teren in vederea verificarii veridicitatii dosarului depus cu realitatea din teren.

 

8 Intocmirea P.V de verificare ISCIR pe firma si intocmirea facturii de catre ISCIR.

 

9.Eliberarea autorizatie firmei de catre ISCIR cu valabilitate nelimitata. doar in cazul in care apar modificari in structura firmei( se schimba adresa sociala, personalul tehnic de specialitate,etc) se va elibera act aditional al autorizatie.

 

OBS: 1) Cu ocazia auditului ISCIR sfatuim a se intocmi registrele de lucrari pe domeniile pentru care sa solicitati autorizarea. Aceste registre se snuruiesc  de RSL si se sigileaza de inspectorul de specialitate ISCIR la data auditului.

 

       2) Firma care obtine autoizarea ISCIR isi poate desfasura activitatea doar din momentul eliberarii autorizatiei nu a proceselor de verificare ISCIR. Majoritatea au falsa impresie ca daca au PV de verificare pana la eliberarea autorizatiei pot desfasura activitatile respective.

 

        3) Firmele autorizate se vor verifica inopinat odata pe an conform PT CR4-2009 col ISCIR de catre inspectorii ISCIR.

FacebookTwitterGoogle+Partajează

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.